Przejdź do głównej zawartości

Jak wzmocnić i wzmocnić układ odpornościowy podczas pandemii Covid-19


Większość ludzi martwi się globalną pandemią. Jednak podjęcie środków ostrożności, aby uniknąć zachorowania, jest tak proste, jak zrozumienie, jak działa układ odpornościowy organizmu. Chociaż nadal nie jest pewne, czy szczepionka będzie gotowa, czy nie i jak długo zajmie nam jej otrzymanie, Twój organizm ma już naturalną obronę przed tymi chorobami. Wzmocnienie układu odpornościowego może nie powstrzymać cię przed zarażeniem się wirusem, ale jeśli się go zarazisz, pomoże ci to zwalczyć. Ale jak wzmocnić układ odpornościowy, aby poradzić sobie z COVID-19?

Pij dużo soku owocowego

Soki owocowe, takie jak sok pomarańczowy, zawierają witaminę C i dobrze wiadomo, że ta witamina może znacznie wzmocnić układ odpornościowy. Witamina C jest niezbędna do produkcji pewnego rodzaju białych krwinek zwanych limfocytami. Limfocyty odgrywają kluczową rolę w reagowaniu organizmu na choroby. Wykrywają obce organizmy i zbierają się w obronie tkanek organizmu. Są kluczowe, aby organizm wygrał walkę z atakującymi organizmami, takimi jak SARS-CoV-2, który powoduje COVID-19. Zapewnienie organizmowi wystarczającej ilości witaminy C zapewnia mu ważny mechanizm obronny przed atakującymi patogenami. Jeśli nie możesz dostać świeżego soku, rozważ zamiast tego zjedzenie świeżych owoców.

Uzupełniające wzmacniacze odporności

Jeśli masz już silny układ odpornościowy, możesz być w stanie zwalczyć wszelkie patogeny, które dostaną się do twojego organizmu. Jednak te organizmy wywołujące choroby nieustannie ewoluują. Szczepienie przeciw grypie w zeszłym sezonie nie gwarantuje, że unikniesz stresu w tym sezonie. Wzmacniacze immunologiczne, takie jak ImmunoCillin, mogą pomóc wzmocnić naturalną obronę organizmu i zapewnić przewagę nad patogenami.

Szczepionka COVID-19 nie jest jeszcze dostępna dla większości ludzi, więc wzmocnienie układu odpornościowego poprzez dodatkowe wzmacniacze odporności to najlepszy sposób na uniknięcie kontaktu z wirusem. Utrzymanie układu odpornościowego na najwyższym poziomie chroni również przed innymi chorobami zakaźnymi. Solidny układ odpornościowy musi również przygotować się na powtarzające się ataki. InfectIvade pomaga organizmowi radzić sobie z kolejnymi inwazjami tej samej choroby.

Konieczne jest podjęcie środków ostrożności

Wirus dotyka nas wszystkich i musimy podjąć środki ostrożności, aby sobie z nim poradzić. Nasze ciała są podatne na choroby, ale mamy przewagę, wiedząc, jak ich unikać lub sobie z nimi radzić. Nie lekceważ roli ćwiczeń i dobrej diety w utrzymaniu zdrowia. Tylko dzięki stałej czujności możemy stawić czoła wyzwaniom takim jak COVID-19 i je pokonać. Z czasem większość społeczeństwa zostanie zaszczepiona i sytuacja może wrócić do normy, ale do tego czasu będziemy musieli polegać na własnej inicjatywie.

Komentarze

Popularne posty

Sen i witaminy

Przyjmowanie odpowiednich witamin i minerałów może zapobiec kłopotom z zasypianiem lub zasypianiem. Zbyt dużo miedzi, zwłaszcza jeśli jest przyjmowane przed snem, może zwiększyć występowanie koszmarów nocnych poprzez nadmierną stymulację kreatywnych obszarów mózgu. Pokarmy, takie jak winogrona i czekolada, zawierają duże ilości miedzi. W rezultacie pomocne może być ograniczenie spożycia tych pokarmów przed snem. Witaminy i minerały mogą poprawić sen Z drugiej strony wapń może pomóc złagodzić niepokój. Szklanka ciepłego mleka przed snem może pomóc złagodzić skurcze mięśni. Dla osób nietolerujących laktozy dobrym wyborem może być codzienne przyjmowanie witaminy, która zapewnia terapeutyczną dawkę wapnia. Jednak według badania opisanego przez dr Carmana i wsp. Suplementy wapnia mogą nieznacznie nasilać pobudzenie u pacjentów z psychozą. Witamina D może również wywołać taką symptomatologię. Niedobór magnezu może utrudniać pełny, głęboki sen. Objawy mogą obejmować budzenie się przy najmniej

Suplement diety - mit dobrego jedzenia, złego jedzenia

Czy kiedykolwiek zwycięży zdrowy rozsądek? Wszyscy widzieliśmy w wiadomościach historie o nowym cudownym jedzeniu. „Jedz więcej marchwi, a wzrok się poprawi” lub „Jedzenie malin zmniejsza choroby serca, raka itp.”, A co z raportami na temat spożycia wina i alkoholu? Czy kieliszek wina jest dobry dla zdrowia, czy zły? Lekarzom i mediom łatwo jest opisać żywność jako dobrą lub złą, ale większość dietetyków zdaje sobie sprawę, że nie ma takich rzeczy - są tylko dobre i złe diety. Niezależnie od tego, czy doniesienia prasowe są oparte na faktach, czy fikcji, ważne jest, aby zdać sobie sprawę, że żadna pojedyncza żywność nie przyniesie ci dobrego zdrowia ani nie zniszczy twojego zdrowia. Niestety, ludzie upierają się przy klasyfikowaniu żywności jako zdrowej lub niezdrowej. Opieranie się na różnych mediach i reklamach pogłębia zamieszanie, ponieważ zastosowana terminologia sugeruje, że dana żywność jest „dobra” lub „zła”, na podstawie tego terminu opisującego żywność. Na przykład „skrobia j

Informacje o witaminach dla zdrowia

Witamina C może być najbardziej znaną witaminą. Dziesiątki tysięcy brytyjskich marynarzy umierało na szkorbut, dopóki nie zaczęli zabierać ze sobą w rejsy limonki i innych owoców cytrusowych. Witamina C w cytrusach zapobiegała chorobie. Działa również jako przeciwutleniacz i wspomaga syntezę kolagenu, dzięki czemu skóra pozostaje zdrowa i młodzieńcza. Dobrym sposobem na codzienne uzyskanie C jest wypicie szklanki soku pomarańczowego do śniadania. Witamina D słynie z ratowania dzieci przed chorobą kości zwaną krzywicą. Ten składnik odżywczy był tak ważny dla zdrowia, że ​​został dodany do mleka. Wszystkie produkty mleczne są teraz wzbogacone witaminą D, a choroba krzywicy została wyeliminowana. Ta zdrowa żywność jest ważna dla utrzymania mocnych kości i stawów. Witamina B stała się dobrze znana, kiedy odkryto, że powstrzymuje chorobę beri-beri. W rzeczywistości zawiera kompleks witamin tiaminy (B1), ryboflawiny (B2), niacyny (B3), pirydoksyny (B6), kwasu foliowego (B9), cyjanokobalami